Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0.00

RAAKA-AINEET 20 annosta

200 g voita
250 g saksanpähkinää
150 g hasselpähkinää
siirappi:
4 dl vettä
4 dl sokeria
1 dl hunajaa
2 rkl kanelia
20 kpl kokonaisia neilikoita (tai jauheena pari tl)

Ohjeet

Sekoita pähkinä-ja mantelijauheen sekaan sokeri ja kaneli.

Sulta voi.

Jaa taikina neljään osaan ja kkaviloi kaikki osat uunivuoan (20 x 25 cm) kokoisiksi levyiksi.

Voitele vuoka voisulalla ja aseta siihen yksi voitaikinalevy.Voitele se voisulalla. Laita sitten pähkinä-manteli seosta väliin ja taas voitaikinalevy.

Voitele viimeinenkin voitaikinalevy voisulalla.

Pane leivonnainen jääkaappiin tunniksi.

Leikkaa se ennen paistamista terävällä veitsellä vinoneliöiksi.

Paista 30 min 200-asteessa.

Valmista hunajasiirappi (listalta puuttuu 1 dl hunajaa, 1 kanelitanko sekä 4 neilikkaa): keitä aineksia kattilassa, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut pois. Kaada seos hieman jäähtyneen baklavan päälle ja irrota leivonnaiset vuoasta.

Baklava

Aina tuoreetta!