Köfte eli turkkilaiset lihapullat
- 400 g lammasjauhelihaa
- 2 viipaletta valkoista leipää
- 1 dl vettä
- 1 dl jogurttia
- 1 kananmuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl persiljasilppua
- 1-2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua minttua
- ripaus chiliä
- 1 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Ohjeet
1. Poista leivistä kuoret ja murenna sisus kulhoon. Lisää vesi ja
jogurtti ja anna leivän turvota hetki. Sekoita leipään käsin jauheliha ja
muut ainekset. Älä vaivaa liian kauan, että pullista ei tule kuivia. Anna
taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
2. Muotoile taikinasta kostein käsin isohkoja hieman soikeita pyöryköitä.
Paista pyörykät 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.
Käännä pyörykät paistamisen puolivälissä.