Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0.00

Kotitekoinen manti

  1. 2 kuppia jauhoja
  2. 1/2 teelusikallista suolaa
  3. 2 munaa
  4. 1/2 teelusikallista vettä, tarvittaessa
  5. 2 sipulia
  6. 250 g lihaa
  7. 3 ruokalusikallista öljyä
  8. 1 ruokalusikallinen paprika hiutaleita
  9. 1 ruokalusikallinen valkosipulia
  10. 250 g jugurttia

Yhdistä jauhot ja suola kulhoon. Lisää munat ja vesi, sekoittamalla käsin. Lisää

vettä, mikäli tarpeen, jolloin taikinasta muodostuu pehmeä. Peitä ja anna levätä

vähintään 30 minuuttia.

Silppua sipulit ja poista niistä mehu siivilän avulla. Yhdistä sipuli,

jauheliha, suola, ja pippuri; sekoita hyvin lusikalla kunnes seos on tasaista.

Jaa taikina kahteen osaan ja lisää jauhoja työtasolle. Pidä toinen taikina

peitossa, kun teet toisesta suorakaiteen, tee taikinasta niin ohut kuin voit.

Leikkaa suorakulmioiksi veitsellä tai leivonnaisrullalla.

Aseta noin 2 tl lihaa täytteeksi jokaisen neliön keskelle. Tiivistä nyytit

keräämällä taikinan reunat ja nipistämällä niitä yhteen. Siirrä valmiit Manti:t

jauhotetulle levylle, ja ripottele jauhoja niiden päälle, jotta eivät tartu.

Toista sama toiselle osaa taikinasta.

Kuumenna öljyä ja punaisia paprika hiutaleita pienellä paistinpannulla

miedolla lämmöllä, kunnes paprika hiutaleet alkavat värjätä öljyä; älä anna

niiden palaa. Poista hellalta ja pidä lämpimänä. Sekoita jauhettu valkosipuli

osaksi jogurttia.

Keitä isossa kattilassa vettä, ja keitä Mantia kunnes täyte ei ole enää

punaista, ja taikina on kypsää, n. 20-25 minuuttia. Valuta hyvin. Tarjoile

Mantit jugurtin ja paistettujen paprikahiutaleiden kera.

Aina tuoreetta!