Your cart is empty!
View Cart Checkout
Cart subtotal: 0.00

Peruna-tomaattipaistos turkkilaiseen tapaan (4:lle)

  1. 600 kg perunoita
  2. oliiviöljyä
  3. 2 punasipulia halkaistuna ensin pitkittäin, sitten poikittain ja
  4. viipaloituna pitkittäin
  5. 3 – 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  6. 2 tl juustokuminaa
  7. 1 – 2 tl punaista chiliä tai 
1 hienonnettu tuore punainen chilipaprika
  8. ilman siemeniä
  9. 2 tl kuivattua oreganoa tai muutamia oksia tuoretta
  10. 1 tl sokeria
  11. 1 rkl valkoviinietikkaa
  12. 1 tl sitruunamehua
  13. 1 tölkki ( 400 g ) tomaattimurskaa (ilman mehua)
  14. n. 15 mustaa hyvää oliivia
  15. 100 g fetajuustoa murustettuna
  16. suolaa
  17. mustapippuria
  18. tuoretta oreganoa
    Ohjeet

Pane perunat kattilaan kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 –

20 min. kunnes perunat ovat kypsiä, mutta eivät liian pehmeitä.

Kaada vesi pois ja huuhdo perunat kylmässä vedessä. 
Kuori perunat ja

leikkaa paloiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuumenna öljyä pannulla, lisää sipulit kuullota, kunnes ne ovat

pehmenneet. 
Lisää juustokumina, chili ja oregano.

Lisää joukkoon sokeri, viinietikka ja tomaattimurska. Lisää maun mukaan

suolaa ja pippuria.

Laita perunat ja oliivit uunivuokaan, lisää hieman suolaa. Lisää

tomaattiseos.

Lopuksi lisää pinnalle fetajuustoa ja oreganoa.

Paista uunissa 25 – 30 min, kunnes fetajuusto saa hieman väriä.

Aina tuoreetta!